بخش کنترل و اپراتور :
جهت عملکرد درست مولد و ایجاد سطح بازرسی مولد توسط اپراتور نیاز است تا قسمت های مختلف و اساسی به صورت اتوماتیک توسط سنسورهای مختلف کنترل گردد تا امکان ایجاد حادثه کاهش یابد.بخش اساسی که توسط مولد ها کنترل می شود.
۱-کنترل فرکانس :در حالتی که فرکانس به صورت لحظه ای بالا یا پایین شود این قسمت وظیفه قطع ژنراتور از شبکه را دارد.
۲-بخش کنترل فشار آب و روغن ،دما
۳-بخش کنترل سوخت شامل فشار گاز ,پاشش گاز ,نشتی گاز و…
۴-بخش کنترل خطا های الکتریکی اعم از ولتاژی و جریانی
و قسمتهای کنترلی سایر که براساس نوع ژنراتور و کارخانه ارائه دهنده متفاوت می باشد.
ژنراتور :
تمام موردهایی که در ذیل مطرح شد ضامن عملکرد صحیح موتور را دارند که قادر سازد ژنراتور را به صورت پایدار و بدون ریپل به حرکت درآورد تا ژنراتور نیز بتواند فاکتورهای الکتریکی تثبیت شده ای تحویل دهد.
محرک ژنراتور:
چنان که میدانید در ژنراتور های سنکرون تحریک سوار بر بخش گردان می باشد و توان تولید شده از استاتور استحصال می گردد که این محرک از نوع جریان مستقیم می باشد که به وسیله روش های مختلفی که در قسمت ژنراتورهای سنکرون توضیح داده شده تولید شود.حال قضیه اصلی اینجاست که این تحریک دو عنوان مهم را کنترل میکند که عبارت اند از ولتاژ خروجی در شرایطی که به شبکه متصل نیست و توان راکتیو در شرایط اتصال به شبکه .
کانوپی و شاسی :
به قسمتی که موتور و ژنراتور روی آن به هم وصل شده اند و غالبا سامانه های کنترلی نیز روی آن سوار شده اند شاسی میگویند و اطاقکی که کل مجموعه مولد جهت کاهش صدا و حفاظت های محیطی در آن قرار میگیرند کانوپی نامیده می شود.
اجزای جانبی :
شامل مخازن انبساط آب خنک کننده موتور ,فیلتر های روغن ,تانک های اضافه و …… نیز در مولد های مختلف بر حسب نیاز وجود دارند.
توان آرامیس آذربایجان مرجع اصلی ارائه ژنراتور گازی در ایران